Gombapaprikás nokedlivel

Rókagombából, ahogy J. Ági készítette

PAPRIKÁS GOMBA (Brüklerné Buday Ella, lásd: Egytál ételek)

A gombát (lehetőleg vargányát vagy champignont) megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. Hagymás zsírban megpároljuk. Megszórjuk pirospaprikánál, sóval és kevés vízzel felengedjük. Tejfölös liszttel behabarjuk. Azután ismét felforraljuk.


TOJÁSOS GALUSKA (Brüklerné Buday Ella, lásd: Tészták)


Személyenként 12 dkg lisztet és ¼ tojást számítunk, de a galuskát készíthetjük tojás nélkül is. A lisztet tálba tesszük, megsózzuk, ha tojással akarjuk készíteni, azt is beletesszük, és annyi vizet öntünk bele, hogy fakanállal könnyedén össze lehessen keverni. A galuska készítésénél a legfontosabb, hogy a tésztát nem szabad jól kidolgozni, csak éppen összeállítani. Galuska szaggatóval lobogó forró vízbe szaggatjuk. Főzési ideje 2 perc. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, forró zsírba szedjük. Tálalás előtt személyenként 1 db tojást habarunk rá és folytonos keverés mellett addig hagyjuk a tűzön, amíg a tojás megkeményedik rajta.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló