Édeskáposzta-krémleves virslivel
Hozzávalók (4 főre):
Egy közepes fej káposzta fele
2 burgonya
1 fej hagyma
kevés olaj
2 db marhahús leveskocka
kb. 1 liter víz
2 pár virsli
1 dl tejföl
frissen őrölt bors
1 ek. Worcester szósz
Elkészítés:
- A hagymát kockára vágom, és az olajon felteszem pirulni.
- Közben a káposztát is felaprítom és rádobom a hagymára.
- Kevés vízzel párolom és hozzáadom a leveskockákat.
- Fűszerezem, a többi vizet hozzáadom és fedő alatt puhára főzöm.
- Ha elkészült és kicsit kihűlt, bot turmixszal pépesítem, belekeverem a tejfölt és hozzáadom a karikára vágott virslit, majd így ismét felforralom.
***
Olasz szavak:
édes káposzta = cavolo dolce
krémleves = crema
virsli = wurstel
tejföl = panna
bors = pepe
kockára vágni = tagliato a cubetti
szeletek = Slices
párol = stufato
marhahúsleveskockát = magazzino cubo di manzo
fűszer = spazia
fedő = copertura
pép = polpa
pépesít = amalgamare
felforr = bollire
felforral = bollire
Megjegyzések