Édeskáposzta-krémleves virslivel


Hozzávalók (4 főre):
Egy közepes fej káposzta fele
2 burgonya
1 fej hagyma
kevés olaj
2 db marhahús leveskocka
kb. 1 liter víz
2 pár virsli
1 dl tejföl
frissen őrölt bors
1 ek. Worcester szósz

Elkészítés:
  • A hagymát kockára vágom, és az olajon felteszem pirulni.
  • Közben a káposztát is felaprítom és rádobom a hagymára.
  • Kevés vízzel párolom és hozzáadom a leveskockákat.
  • Fűszerezem, a többi vizet hozzáadom és fedő alatt puhára főzöm.
  • Ha elkészült és kicsit kihűlt, bot turmixszal pépesítem, belekeverem a tejfölt és hozzáadom a karikára vágott virslit, majd így ismét felforralom. 
***

Olasz szavak:

édes káposzta = cavolo dolce
krémleves = crema
virsli = wurstel
tejföl = panna
bors = pepe
kockára vágni = tagliato a cubetti
szeletek = Slices
párol = stufato
marhahúsleveskockát = magazzino cubo di manzo
fűszer = spazia
fedő = copertura
pép = polpa
pépesít = amalgamare
felforr = bollire
felforral = bollire


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló