Töltött arab kenyér



A kenyeret készen vettem, egy 6 db-os akciós csomagban. Fontos hogy akciós, mert egyébként igen drága ahhoz képest, hogy csak egy kis liszt és víz van benne, némi élesztővel. Jó lenne megtanulni hogy hogyan készül!

Mielőtt megtöltjük, kissé zsírozott (olajazott) palacsintasütőben felforrósítjuk a lapokat.

Töltelék

Szeletelt felvágott, amivel sűrűn beterítjük a kerek korongot és saláta a következő hozzávalókból:
2 új sárgarépa
1/4 római saláta
4 gerezd új fokhagyma
1/2 lila hagyma
csípős zöld paprika (ízlés szerint elhagyható)
..és még bármi más, amihez kedvünk van és salátába való (kevés paradicsom, bazsalikom, uborka, stb)

balzsamecet
olíva olaj
parányi római kömény ízlés szerint

A salátát a felvágottra halmozzuk és így a töltelékkel, a kenyeret kettőbe hajtjuk és hamm!

Lehet ezt még cifrázni úgy, hogy a felvágott helyett saját készítésű csirkemell csíkokat, vagy darált marhahús pogácsát teszünk bele.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló