Fogyókúra, ami hatékony, olcsó és egészséges


...de ami a legfontosabb, nem kell fogyókúraként felfogni, ezt eheted mostantól életed végéig - és így lesz igazán eredményes, nem jo-jo hatást gerjesztő - kis kilengések után mindig visszatérve ehhez a kályhához

Reggeli:
Kolláth reggeli, vagy egy szelet alaposan megsütött pirítós kenyér, megpakolva paprikával/paradicsommal és gyümölccsel.

Ebéd:
Nyers zöldség, elkészítve salátának, ami azt jelenti hogy
1. A zöldséget apróra vágjuk vagy reszeljük (pl. fejes salátát metéljük, a karalábét, vagy káposztát lereszeljük).
2. Ízesítjük reszelt almával és apróra vágott savanyú káposztával. ez a két adalék biztosítja a saláta só, savanyúság és cukor tartalmát. Nagyon finom, ha még egy kis vágott dióbelet is szórunk rá, de adhatunk bele mazsolát is. A saláta alapzöldsége egy fajta legyen!
Közben tegyünk fel, második fogásnak egy párolt zöldséget. Ez legtöbbször lehet burgonya, de akár karalábé, sárgarépa, káposzta, vagy bármi. A párolt zöldségünket se sózzuk, csak esetleg egy kevés összevágott savanyú káposztával. Az illúzió kedvéért - hogy valami tartalmasat eszünk - a párolt zöldségre rádobhatunk egy kis marék száraztésztát, vagy egy evőkanál rizst. Fűszerezhetjük még kedvenc fűszereinkkel, de só nélkül!

Vacsora:
Ugyanaz az elv, mint az ebédnél, lehet ugyanaz az étel is, de variálhatjuk.  Először valami nyers saláta, majd egy kis párolt zöldség.

Néha-néha:
Tejfölt, sajtot, túrót, joghurtot adhatunk minden másnap, de legföljebb egy nap egyszer a második fogáshoz. Ha gyorsan szeretnénk fogyni, akkor ezt inkább kihagyjuk.

Desszert: Ha végképp ránk tör az édesség utáni vágy, vegyünk egy csészényi mélyhűtött gyümölcsöt, kevés vízzel és kevés Xilit-tel keverjük. Finom "fagyit" kapunk.

Ami a kilengéseket illeti:
Néha együnk halat, de húst csak akkor, amikor különleges alkalom van és nem akarunk kimaradni a "buliból". Alkoholt lehetőleg csak sört igyunk és nagyon ritkán! Gyógyteánkat este fogyasszuk és ha nagyon muszáj kis mézzel ízesítsük. A süteményeket messziről kerüljük el, helyette inkább keserű csokit, vagy Uram bocsá' cukrozott gyümölcsöt együnk! Fekete kávé mehet, de minden nélkül. Ha semmiképpen nem lehet visszautasítani egy kínálást, ne aggódjunk, mert a lényeg, hogy mindig újra kezdjük, lehetőleg egy életen át. Tényleg olcsóbb minden más étrendnél - ez nagy előnye. Nincs kifogás!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló