Epres marcipános szelet



Hozzávalók - a tésztához (16-20 szelethez):

15 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. vaníliakivonat/ 1 vaníliáscukor
30-40 dkg eper

A morzsához:

3 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dkg porcukor
csipet só
20 dkg marcipán

Először a tetejére kerülő morzsát készítjük el.
  • A marcipánt kockákra vágjuk és  durva reszelőn lereszeljük.
  • Közben a vajat megolvasztatjuk.
  • A vajat és a marcipánt, csipet sóval, a liszttel és a cukorral jól összekeverjük.
  • Hűtőbe tesszük pihentetni.
Az alsó tésztalap következik.

  • A lisztet és a sütőport átszitáljuk - ettől jobb lesz a tésztánk minősége.
  • A vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot kézi mixerrel habosra keverjük.
  • Az egész tojásokat felverjük és könnyű kézzel, lassan összekeverjük a sütőporos liszttel.
  • A tésztát a sütőpapírral bélelt forma aljába simítjuk - szép egyenletesen. A sütőpapír a széleken eléggé lógjon ki, hogy könnyű legyen a kész tésztát kiemelni!
  • Rászórjuk az epret - a nagyobbakat félbe-négybe vágva, majd rámorzsoljuk marcipános tésztát.

180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük úgy, hogy a félidőnél letakarjuk sürőpapírral, hogy a morzsa ne piruljon nagyon meg a tetején.

Télen ugyanezt kiwivel is elkészíthetjük!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló