Almás tormamártás

Vasárnap húsleves lesz sok hússal és a második fogás a főtt hús. Valami szósz kell hozzá, de meggy még nincs és a sóska fogadtatása kétes. Lapul viszont egy megbontott ecetes torma a hűtőben. Soha nem hallottam még, hogy ecetes tormából is lehet tormaszószt készíteni, de éltem a gyanúval, hogy a világhálón fogok találni erre is receptet. Valóban így történt.





Hozzávalók:

  • 1 doboz ecetes torma
  • 3 alma
  • 2 dl tejföl
  • só, cukor

Elkészítés:

Az ecetes tormát elkeverjük a reszelt almákkal, a tejföllel, egy csipet sóval és porcukorral.
Hűtőszekrényben jól lehűtjük, s úgy tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló