Olcsó ebédek egy hétre

Hétfő: rizsleves

Egy kis bögre rizst főzzünk meg 8 dl vízben és adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű leveskockát (1 és 1/2-2 db).

Kétféleképpen ízesíthetjük:
  1. babérral és citromkarikával
  2. fokhagymával és kevés tejföllel

Kedd: Arab palacsinta joghurttal töltve



Elkészítés megtalálható az Arab palacsinta névre kattintva. Ha van otthon szezámmag éppen, akkor a palacsinta kisütésénél szórhatunk belőle a serpenyőbe, kissé pirítva, mielőtt a tésztát ráöntjük. Szegényes ételünket készítsük elegendő zsírral. Így finomabb és táplálóbb lesz. Ez nem a fogyókúra helye.

Ízesítés: amikor megkenjük a joghurttal szórjuk meg a palacsintát kedvenc fűszersónkkal. Nálam most egy izraeli fűszer a főszereplő. A legjobb a frissen szedett zöld fűszer és kevés só.

Szerda: Pirított gríz, ecetes torma és egy kis maradék levesben főtt hús.

Csütörtök: 2 db közepesen nagy burgonya, héjában főzve, 5 karika kolbásszal.

A kolbászt szeletelve süssük ki kevés zsírban. Zsírját csurgassuk rá az összetört, vagy szeletelt krumplira.

Péntek: Nokedli (akár tojás nélkül is készülhet) és hagymapörkölt kevés tejföllel. Mondhatni hagymapaprikás.

Ez úgy készül mint a paprikás egyébként, csak a hús marad ki belőle.

Szombat: Paradicsomos káposzta, sós vízben főtt burgonyával és ha megengedhetjük magunknak, akkor főzzünk hozzá egy szép nagy darab csirkemájat! 

Vasárnap: Krumplipüré hagymával és virslivel

A pürét az otthon éppen található zsiradékkel és esetleg maradék tejjel - ám ha tej nincs jó pár csepp víz is - elkészíthetjük. Sült, lyoni hagyma, egy pár virsli és kevés mustár legyen a püréhez feltét!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló