Olcsó ebédek egy hétre
Hétfő: rizsleves
Egy kis bögre rizst főzzünk meg 8 dl vízben és adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű leveskockát (1 és 1/2-2 db).
Kétféleképpen ízesíthetjük:
Kedd: Arab palacsinta joghurttal töltve
Elkészítés megtalálható az Arab palacsinta névre kattintva. Ha van otthon szezámmag éppen, akkor a palacsinta kisütésénél szórhatunk belőle a serpenyőbe, kissé pirítva, mielőtt a tésztát ráöntjük. Szegényes ételünket készítsük elegendő zsírral. Így finomabb és táplálóbb lesz. Ez nem a fogyókúra helye.
Ízesítés: amikor megkenjük a joghurttal szórjuk meg a palacsintát kedvenc fűszersónkkal. Nálam most egy izraeli fűszer a főszereplő. A legjobb a frissen szedett zöld fűszer és kevés só.
Szerda: Pirított gríz, ecetes torma és egy kis maradék levesben főtt hús.
Csütörtök: 2 db közepesen nagy burgonya, héjában főzve, 5 karika kolbásszal.
A kolbászt szeletelve süssük ki kevés zsírban. Zsírját csurgassuk rá az összetört, vagy szeletelt krumplira.
Péntek: Nokedli (akár tojás nélkül is készülhet) és hagymapörkölt kevés tejföllel. Mondhatni hagymapaprikás.
Ez úgy készül mint a paprikás egyébként, csak a hús marad ki belőle.
Szombat: Paradicsomos káposzta, sós vízben főtt burgonyával és ha megengedhetjük magunknak, akkor főzzünk hozzá egy szép nagy darab csirkemájat!
Vasárnap: Krumplipüré hagymával és virslivel
A pürét az otthon éppen található zsiradékkel és esetleg maradék tejjel - ám ha tej nincs jó pár csepp víz is - elkészíthetjük. Sült, lyoni hagyma, egy pár virsli és kevés mustár legyen a püréhez feltét!
Egy kis bögre rizst főzzünk meg 8 dl vízben és adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű leveskockát (1 és 1/2-2 db).
Kétféleképpen ízesíthetjük:
- babérral és citromkarikával
- fokhagymával és kevés tejföllel
Kedd: Arab palacsinta joghurttal töltve
Elkészítés megtalálható az Arab palacsinta névre kattintva. Ha van otthon szezámmag éppen, akkor a palacsinta kisütésénél szórhatunk belőle a serpenyőbe, kissé pirítva, mielőtt a tésztát ráöntjük. Szegényes ételünket készítsük elegendő zsírral. Így finomabb és táplálóbb lesz. Ez nem a fogyókúra helye.
Ízesítés: amikor megkenjük a joghurttal szórjuk meg a palacsintát kedvenc fűszersónkkal. Nálam most egy izraeli fűszer a főszereplő. A legjobb a frissen szedett zöld fűszer és kevés só.
Szerda: Pirított gríz, ecetes torma és egy kis maradék levesben főtt hús.
Csütörtök: 2 db közepesen nagy burgonya, héjában főzve, 5 karika kolbásszal.
A kolbászt szeletelve süssük ki kevés zsírban. Zsírját csurgassuk rá az összetört, vagy szeletelt krumplira.
Péntek: Nokedli (akár tojás nélkül is készülhet) és hagymapörkölt kevés tejföllel. Mondhatni hagymapaprikás.
Ez úgy készül mint a paprikás egyébként, csak a hús marad ki belőle.
Szombat: Paradicsomos káposzta, sós vízben főtt burgonyával és ha megengedhetjük magunknak, akkor főzzünk hozzá egy szép nagy darab csirkemájat!
Vasárnap: Krumplipüré hagymával és virslivel
A pürét az otthon éppen található zsiradékkel és esetleg maradék tejjel - ám ha tej nincs jó pár csepp víz is - elkészíthetjük. Sült, lyoni hagyma, egy pár virsli és kevés mustár legyen a püréhez feltét!