Görög húsvéti leves 4 főre




Hozzávalók:
1 bárány mája,tüdeje,szive
2 fej vöröshagyma
olaj vagy vaj
6 evõkanál rizs
1 csomó kapor
2 tojássárgája
1 citrom leve

fekete bors

Ugyanezt elkészíthetjük egyszerűen csirkemájjal is.

Elkészítés:
  • A bárány májat, tüdőt és a szívet jól megmossuk, 1,5 l vízben felfõzzük, a habját leszedjük, citrommal és sóval izésítjük, és lefedve 30 percig főzzük. 
  • A belsőségeket kivesszük és apróra vágjuk, a vajban vagy olajban megpároljuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott belsőséget. Kaprral, borssal fûszerezzük, néhány percig együtt pároljuk, majd a húslével felengedve rizst adunk hozzá és addig főzzük továbbra is kis lángon, mig a rizs meg nem puhult. 
  • Közben elkészítjük a tojásos-citromos mártást a tojások sárgáját a levesestálban kikeverjük a citrom levével, és ráöntjük a forró levest.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló