Görög húsvéti leves 4 főre
1 bárány mája,tüdeje,szive
2 fej vöröshagyma
olaj vagy vaj
6 evõkanál rizs
1 csomó kapor
2 tojássárgája
1 citrom leve
só
fekete bors
Ugyanezt elkészíthetjük egyszerűen csirkemájjal is.
Elkészítés:
- A bárány májat, tüdőt és a szívet jól megmossuk, 1,5 l vízben felfõzzük, a habját leszedjük, citrommal és sóval izésítjük, és lefedve 30 percig főzzük.
- A belsőségeket kivesszük és apróra vágjuk, a vajban vagy olajban megpároljuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott belsőséget. Kaprral, borssal fûszerezzük, néhány percig együtt pároljuk, majd a húslével felengedve rizst adunk hozzá és addig főzzük továbbra is kis lángon, mig a rizs meg nem puhult.
- Közben elkészítjük a tojásos-citromos mártást a tojások sárgáját a levesestálban kikeverjük a citrom levével, és ráöntjük a forró levest.