Szűzpecsenye zöldkörettel



Hozzávalók:
½ kg szűzpecsenye szeletelve
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2-3 evőkanál szója szósz
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál ételkeményítő
só, bors
40 dkg natúr spenót
1 nagy brokkoli virág (1/2 kg)



Elkészítés:
A húst előző nap, vagy legalább fél nappal az elkészítés előtt sózás nélkül, borssal, mustárral és tört fokhagymával megkenve előkészítjük. Tálalás előtt hirtelen mindkét oldalát olíva olajon átsütjük és csak ez után sózzuk kissé. Szaftjából a húst kivesszük és szója szószt adunk hozzá. Ízlés szerint sóval és még fokhagymával ízesítjük. Kis keményítőt keverünk hozzá és a húst visszaéve, megforgatjuk benne.
A hús akkor lesz jó puha, ha nem sütjük sokáig.
Párolt spenóttal és brokkolival tálaljuk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló