Sárgarépacimesz
Alena Krekulová szakácskönyvéből
A képre kattintva megtalálod Lilla glasszírozott, kakukkfüves sárgarépa receptjét
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
2 evőkanál vaj
1 kávéskanál só (ezt én marhahús leveskockával helyettesítettem és nagyon jól sikerült!)
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál méz
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1-2 evőkanál frissen facsart - jó fajta - narancslé
Elkészítés:
- A megtisztított répát felkarikázzuk és vajban átpirítjuk.
- Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, beletesszük a sót, cukrot, a mézet és a fahéjat és kis lángon lefedve puhára főzzük.
- Végül friss narancslével, szükség esetén még egy kis cukorral (mézzel) ízesítjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNX_UxGkX14acIqn-AmM_WyLobAGyY947fHmOd9l2MaFomaSrQtUVYDSXYPOY1LUcDio6mH9g_lDkHTs8CNWCmo_pBx-BZek5MMYOJCvI0FQb_T7iqb021KraDjGHUudUnOvMdB9nyPoX9/s320/zsid%C3%B3+szak%C3%A1csk%C3%B6nyv.jpg)
Ez annyira jó, hogy még egy év múlva is emlegették a vendégek és visszarendelték amikor ismét hozzám jöttek. Most a húsvéti menü-tervek miatt teszem közzé. Mostanában nem készítettem, így kölcsön kellett vennem Lilla gyönyörű fotóját.
Megjegyzések