Sárgarépacimesz

Alena Krekulová szakácskönyvéből

A képre kattintva megtalálod Lilla glasszírozott, kakukkfüves sárgarépa receptjét



Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
2 evőkanál vaj
1 kávéskanál só (ezt én marhahús leveskockával helyettesítettem és nagyon jól sikerült!) 
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál méz
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1-2 evőkanál frissen facsart - jó fajta - narancslé




    Elkészítés:
    • A megtisztított répát felkarikázzuk és vajban átpirítjuk. 
    • Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, beletesszük a sót, cukrot, a mézet és a fahéjat és kis lángon lefedve puhára főzzük. 
    • Végül friss narancslével, szükség esetén még egy kis cukorral (mézzel) ízesítjük.
      Ez annyira jó, hogy még egy év múlva is emlegették a vendégek és visszarendelték amikor ismét hozzám jöttek. Most a húsvéti menü-tervek miatt teszem közzé. Mostanában nem készítettem, így kölcsön kellett vennem Lilla gyönyörű fotóját.

      Megjegyzések

      Népszerű bejegyzések ezen a blogon

      5. A gulyásleves (kb.10 főre)

      Mák muffin

      Montenegrói útibeszámoló