Omlós sajttekercs




Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
10 dkg vaj
½  dl tejföl
½  mokkás kanál cukor
1 púpozott teáskanál só
1 dkg élesztő
kevés tej kb. 0,8 dl 
15 dkg szeletelt eidami sajt
1 tojás sárgája
szezámmag

Elkészítés:
  • Az élesztőt a tejben, cukorral futtatjuk.
  • Minden hozzávalót összekeverünk és azután legalább egy órán keresztül pihentetjük a tésztát. Mélyhűtőbe is eltehetjük egy részét és később, kiolvasztva felhasználhatjuk.
  • A tésztát egészen vékonyra kinyújtjuk és szeletelt eidami sajttal beborítjuk.
  • A széleit a sajtra ráhajtjuk, hogy ne folyjon ki, majd az egészet feltekerjük és forró sütőben, közepes tűzön megsütjük.
  • Ez így tökéletes, de ha még szebben szeretnénk feltálalni, megkenhetjük tojássárgájával és megszórhatjuk szezámmaggal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló