Omlós sajttekercs
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
10 dkg vaj
½ dl tejföl
½ mokkás kanál cukor
1 púpozott teáskanál só
1 dkg élesztő
kevés tej kb. 0,8 dl
15 dkg szeletelt eidami sajt
1 tojás sárgája
szezámmag
Elkészítés:
- Az élesztőt a tejben, cukorral futtatjuk.
- Minden hozzávalót összekeverünk és azután legalább egy órán keresztül pihentetjük a tésztát. Mélyhűtőbe is eltehetjük egy részét és később, kiolvasztva felhasználhatjuk.
- A tésztát egészen vékonyra kinyújtjuk és szeletelt eidami sajttal beborítjuk.
- A széleit a sajtra ráhajtjuk, hogy ne folyjon ki, majd az egészet feltekerjük és forró sütőben, közepes tűzön megsütjük.
- Ez így tökéletes, de ha még szebben szeretnénk feltálalni, megkenhetjük tojássárgájával és megszórhatjuk szezámmaggal.
Megjegyzések