A legolcsóbb étel, amit valaha elkészítettem

Nokedli, tojás nélkül - fejes salátával

A munkaebéd csomagolása. 
Ma szombaton is dolgozom, ez az ára a csütörtöki lógásomnak, 
amikor is elkéredzkedtem.

Az olcsóság ott kezdődött, hogy 100 forintér adták a fejes salátát. Ebben a tavaszi zimankóban úgy látszik nincs keletje.

Ami a tojás nélküli galuskát illeti, vagy nem fogom többé elkövetni, vagy még egyszer megpróbálom durum-liszttel, de ez nem lett túl meggyőző. Mégis finom lesz az ebéd, a jó ízesítés miatt.

    Hozzávalók (1 főre):

    12 dkg liszt
    annyi víz, hogy jó állagú nokedlitésztát kapjunk
    só (a tésztába és a főzővízbe)
    1 evőkanál Száraz mandulás pesto
    1 mogyorónyi füstöltszalonna-zsír
    1/2 pohár joghurt

    Elkészítés:
    • Tegyük fel a főzővizet
    • Készítsük el a nokedli tésztáját! Csak a liszt, só és víz megy bele. Kidolgozni nem szabad, csak éppen összeállítani.
    • Közben a salátát megmossuk, felaprítjuk és sóval, balzsamecettel, olívaolajjal összekeverjük.
    • Ha forr a víz, a galuskát szaggassuk bele.
    • Amint mind feljött a víz színére, szűrjük és öblítsük hideg vízzel. Az öblítés nagyon rövid, nem átmosás, csak éppen fusson át a forró tésztán a hideg víz. A tésztában hirtelen szétáradó gőz biztosítja, hogy nem fog ragadni.
    • Adjuk hozzá a joghurtot, a szalonnazsírt és a száraz pestot.
    • Megkeverjük és csomagolhatjuk is!
    A száraz pesto receptjét olvashatod egy másik bejegyzésben, ha rákattintasz a nevére. Egyik olvasóm megjegyezte: - kinek van ennyi fűszere otthon? Hát nekünk van, még több is, de semmi aggodalom! Nem kell minden fűszer feltétlenül bele. Legyen alapnak a mandula, a parmezán, a szárított fokhagyma és a többit ízlés szerint beleteheted az otthon - éppen - fellelhető fűszerekből.

    Népszerű bejegyzések ezen a blogon

    5. A gulyásleves (kb.10 főre)

    Mák muffin

    Montenegrói útibeszámoló