A legolcsóbb étel, amit valaha elkészítettem
Nokedli, tojás nélkül - fejes salátával
A munkaebéd csomagolása.
Ma szombaton is dolgozom, ez az ára a csütörtöki lógásomnak,
amikor is elkéredzkedtem.
Ma szombaton is dolgozom, ez az ára a csütörtöki lógásomnak,
amikor is elkéredzkedtem.
Ami a tojás nélküli galuskát illeti, vagy nem fogom többé elkövetni, vagy még egyszer megpróbálom durum-liszttel, de ez nem lett túl meggyőző. Mégis finom lesz az ebéd, a jó ízesítés miatt.
12 dkg liszt
annyi víz, hogy jó állagú nokedlitésztát kapjunk
só (a tésztába és a főzővízbe)
1 evőkanál Száraz mandulás pesto
1 mogyorónyi füstöltszalonna-zsír
1/2 pohár joghurt
Elkészítés:
- Tegyük fel a főzővizet
- Készítsük el a nokedli tésztáját! Csak a liszt, só és víz megy bele. Kidolgozni nem szabad, csak éppen összeállítani.
- Közben a salátát megmossuk, felaprítjuk és sóval, balzsamecettel, olívaolajjal összekeverjük.
- Ha forr a víz, a galuskát szaggassuk bele.
- Amint mind feljött a víz színére, szűrjük és öblítsük hideg vízzel. Az öblítés nagyon rövid, nem átmosás, csak éppen fusson át a forró tésztán a hideg víz. A tésztában hirtelen szétáradó gőz biztosítja, hogy nem fog ragadni.
- Adjuk hozzá a joghurtot, a szalonnazsírt és a száraz pestot.
- Megkeverjük és csomagolhatjuk is!
A száraz pesto receptjét olvashatod egy másik bejegyzésben, ha rákattintasz a nevére. Egyik olvasóm megjegyezte: - kinek van ennyi fűszere otthon? Hát nekünk van, még több is, de semmi aggodalom! Nem kell minden fűszer feltétlenül bele. Legyen alapnak a mandula, a parmezán, a szárított fokhagyma és a többit ízlés szerint beleteheted az otthon - éppen - fellelhető fűszerekből.