Diós kenyér

 Hozzávalók:
45 dkg finom liszt
2 evőkanál graham liszt
1 marék dió
egy élesztő-kocka 1/3 része
3 dl víz
1 teáskanál só
1 késhegynyi cukor
2 evőkanál olívaolaj




Elkészítés:

  • A vizet meglangyosítom és az élesztőt a kevés cukorral ebben futtatom.
  • A többi hozzávalót kenyérsütőgépbe teszem, szárazon elindítom, hogy a lisztet a sóval jól elkeverje a gép, majd az élestős vizet is hozzáöntöm.
  • Ha kevés az idő, hagyom hogy megsüljön a gépben az 1. (normál) programon.
  • Amennyiben nagyobb gonddal, jobb kenyeret szeretnék készíteni, kiveszem a gépből, amint megkelt. Ebből az adagból két - a képen látható - kis cipót sütök, előmelegített sütőben, közepes hőfokon.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló