Arab palacsinta joghurttal töltve

Nagyon olcsó!


Ilyenhez hasonló palacsintát egy közel keleti országban ettem, és azóta is terveztem az elkészítését. Csak sejtem, hogy ők miből készítik és az is lehet hogy tévúton járok, de azért ez egy jó "háborús" reggeli lett.

Hozzávalók:
3 evőkanál finom liszt
1 evőkanál graham liszt (teljes kiőrlésű, búza)
1/2 mokkás kanál só
annyi víz, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk
pár csepp olíva olaj (vagy más zsiradék)
3 evőkanál natúr joghurt

Elkészítés:
  • A joghurt kivételével minden hozzávalót turmix keverőbe teszünk és mixelünk.
  • A palacsintasütőt kikenjük az olajjal és megforrósítjuk.
  • 3 db vastag palacsintát sütünk ebből a mennyiségből.
  • A palacsintákat töltsük meg joghurttal és máris tálalható!

Vastag palacsintáink lesznek ebből a tésztából. A fenti mennyiség elég laktató adag két személy részére, fejenként 1 és 1/2 palacsintát számítva.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló