Libaaprólék leves és rakottkel


Hozzávalók:

1 libafarhát
1 csirkemellcsont
1 kelkáposzta
2 hagyma
2 fehérrépa
2 sárgarépa
1/2 zeller
1 fej fokhagyma
1 zöldpaprika
levesfűszer

1/2 kg maradék hús hagymán pirítva és megdarálva (ha nincs készítsünk paprika nélküli pörköltet)
1 bögre rizs
1/2 liter tejföl



Elkészítés:

Feltesszük a húst és a káposztát a fűszerekkel hideg vízben főzni. Amikor a káposzta megpuhult, kivesszük a levesből. Ezalatt a rizst is megfőzzük sós vízben. A levest a káposzta eltávolítása után bezöldséglejük és lassú tűzön tovább főzzük. Lerakjuk a rakott kelt a káposzta-rizs-hús-tejföl sorrendben és 150 fokon közel 1 órát sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló