Lecsós mangalica oldalas




Hozzávalók (4 főre):

60 dkg mangalica oldalas
kevés olíva olaj
1 paradicsom
1 hagyma
1 leves kocka
1 csapott evő kanál édes piros arany
kis só és frissen őrölt bors
körülbelül 1 pohár víz
1/2 evő kanál liszt

Elkészítés:

Az oldalast egyben, illetve olyan méretre darabolva amit könnyen el tudunk helyezni egy megfelelő - fedeles - edényben feltesszük olajon a durvára vágott hagymával és a szintén felkockázott paradicsommal. Kicsit pörköljük keverés mellet, majd beledobjuk az összes fűszert és kevés vízzel fedő alatt rongy-puhára pároljuk. Időnként pótoljuk az elpárolgott vizet. Amint eléggé megpuhult, a csontokat kihúzzuk és a hűst kockára vágjuk. Ahogy a csirke paprikást, ezt is érdemes kevés liszttel sűríteni.

A paradicsomot mindig jó meghámozni. Most nem tettem, mert tényleg nagyon siettem és ez egy igazi "villámgyors vacsora". Idő kell hozzá, hogy megpuhuljon a hűs, de lehet közben vasalni, mert elkészül szinte magától.
Galuskával, vagy fodros kocka tésztával és ecetes alma - sőt cseresznye - paprikával tálaljuk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló