Házi, teljes kiőrlésű gyúrt tészta
Miután megtudtam hogy Mi jó nekem, ha megeszem, a közeli élelmiszerüzlet polcán kerestem a teljes kiőrlésű tésztát. Találtam 500 grammos csomagolásban 900-. HUF árban, de volt drágább is. Később egy másik helyen felfedeztem elérhetőbb áron is, de addigra már megfogant az elhatározás és a kamra polcán várt a teljes kiőrlésű bioliszt.
Hozzávalók:
fél kg teljes kiőrlésű biobúzaliszt
3 tojás
1,5 dl víz
1 kissé púpozott teáskanál só
Elkészítés:
Hozzávalók:
fél kg teljes kiőrlésű biobúzaliszt
3 tojás
1,5 dl víz
1 kissé púpozott teáskanál só
Elkészítés:
- A hozzávalókat jól összegyúrjuk, ha kell még víz óvatos hozzáadásával lágyítjuk. Csak cseppenként!
- Kinyújtjuk és vágjuk.
- Az Orecchiette tésztához először bogyókat gyúrjunk és azt azután ujjbeggyel lisztezett konyharuhán nyomjuk szét!
- Metélhetjük, kockázhatjuk törhetjük a tésztát, de hagyjunk lapokat is és próbáljuk meg a teljes kiőrlésű lasagne-t!