VADKACSA SÜTVE


Hozzávalók:

1 vadkacsa
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 nagy fej hagyma
2 babérlevél
só, bors
2 evőkanál ecet
15 dkg füstölt szalonna
3 evőkanál zsír
liszt a szaft sűrítéséhez
1 dl vörösbor
1 kiskanál mustár
kevés cukor

Elkészítés:

  • Páclevet készítünk: 1 szál sárgarépát, 1 szál petrezselyemgyökeret és 1 nagyobb fej hagymát karikákra vágunk, majd 2 liter vízben puhára főzzük. Sóval, pár szem egész borssal, 1-2 babérlevéllel és 2 evőkanál ecettel ízesítjük. 
  • Ha kihűlt, beletesszük a vadkacsát (előzetesen természetesen megtisztítjuk és kibelezzük!), és 2-3 napig ebben pácoljuk. 
  • Sütés előtt mellét és combjait vékony szalonna csíkok­kal sűrűn megtűzdeljük. 
  • A páclében levő zöldséget zománcozott tepsibe rakjuk, majd a minden oldalán megsózott vadkacsát a zöldségre helyezzük. 
  • Forró zsírral leöntve és a pác lével locsolva szép pirosra sütjük. 
  • Ha megsült, a zsírját a zöldséggel együtt megpirítjuk, kevés liszttel megszórjuk, majd azzal is tovább pirítjuk; feleresztjük egy kevés páclével és 1 dl vörös borral. 1 kávéskanál mustárral és pici cukorral ízesítjük, felforraljuk és szitán áttörjük, majd ismét tűzre tesszük és mézsűrűségűre befőzzük. 
  • A kacsát feldarabolva tálra rakjuk, maid a mártásból keveset a sült alá öntünk. 
  • A mártás többi részét mártásos csészében tálaljuk. Burgonya krokettot adunk hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló