Paradicsomos káposzta



Hozzávalók:

  • 1 kis fej édes káposzta
  • 1 bögre savanyú káposzta apróra összevágva
  • 1 evőkanál jó balzsamecet
  • 1 db 140 grammos paradicsomsűrítmény
  • só és/vagy leves fűszerek
  • 1 púpozott teáskanál jó minőségű őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál cukor (ízlés szerint csapott vagy púpozottabb)
  • annyi víz, ami ellepi a káposztát
  • körülbelül 1 evőkanál liszt a habaráshoz

Elkészítés:

  1. A friss káposztát a nagy lukú sajtreszelőn lereszeljük és az aprított savanyú káposztával, balzsamecettel, sóval feltesszük – lehetőleg kuktában – főzni
  2. Amikor már egészen puha, a liszt kivételével minden többi hozzávalót beledobhatunk. Tovább pároljuk és a fűszerezést ízlés szerint korrigáljuk. 
  3. A végén liszttel megszórva habarjuk.

Zöldség zöldséggel


Melegen húsokhoz adhatjuk, de hidegen is jó, saláta helyett.  A mellékelt fotón hidegen egészíti ki a zsírmentes diéta kicsit unalmas párolt zöldség-fogását. Cukorbetegeknek se rossz ez az összeállítás, de az ő esetükben vigyázzunk a cukormennyiséggel!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló