Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
- 1 kis fej édes káposzta
- 1 bögre savanyú káposzta apróra összevágva
- 1 evőkanál jó balzsamecet
- 1 db 140 grammos paradicsomsűrítmény
- só és/vagy leves fűszerek
- 1 púpozott teáskanál jó minőségű őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál cukor (ízlés szerint csapott vagy púpozottabb)
- annyi víz, ami ellepi a káposztát
- körülbelül 1 evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítés:
- A friss káposztát a nagy lukú sajtreszelőn lereszeljük és az aprított savanyú káposztával, balzsamecettel, sóval feltesszük – lehetőleg kuktában – főzni
- Amikor már egészen puha, a liszt kivételével minden többi hozzávalót beledobhatunk. Tovább pároljuk és a fűszerezést ízlés szerint korrigáljuk.
- A végén liszttel megszórva habarjuk.
Zöldség zöldséggel
Melegen húsokhoz adhatjuk, de hidegen is jó, saláta helyett. A mellékelt fotón hidegen egészíti ki a zsírmentes diéta kicsit unalmas párolt zöldség-fogását. Cukorbetegeknek se rossz ez az összeállítás, de az ő esetükben vigyázzunk a cukormennyiséggel!
Megjegyzések