Cézársaláta


Hozzávalók:
15 dkg csirkemellfilé
1 sárgarépa
1 kaliforniai paprika
1/2 jégsaláta
1/2 hagyma
néhány karika hegyes erős paprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1/2 leveskocka 1 dl vízben feloldva
kevés olívaolaj
bors
citrom vagy balzsamecet

Elkészítés:
A hagyma felét (egy negyed hagymát) tegyük fel kis olíva olajon pirítani, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkemellet. Ezt pörköljük meg, majd pároljuk a vízben oldott leveskockával. Közben a zöldségeket aprítsuk fel izgalmas formákba - például a kaliforniai paprikát hosszú csíkokba, a  sárgarépát a hámozó segítségével vékony széles csíkokra, a salátát pedig kézzel aprítva. Sózzuk, borsozzuk.

A kész húst előbb tegyük hidegre, majd ha már egészen kihűlt, keverjük össze a salátával. Az ecetet vagy a citromot csak tálaláskor csöpögtessük rá, hogy ne fonnyadjon meg.


Aki nem fél a kalóriáktól, majonézt és parmezánsajtot tehet rá.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló