Rakott burgonyapüré gombával


Ez se rossz! Kattints a képre!


Itt viszont Brüklerné Buday Ella receptjét olvashatod, kép nélkül, beemelve az Egytál ételek oldalról

Hozzávalók, személyenként:


15 dkg burgonya
10 dkg húsból pörkölt
3 dkg gomba
1 kis fej hagyma  (fele már a pörköltbe, másik fele a gombához)
1 dl tejföl
zsír

1 paradicsom
5-7 dkg reszelt sajt

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, melegen burgonyanyomón átnyomjuk és zsírozott tűzálló tálba teszünk belőle egy jó ujjnyi vastag réteget és megsózzuk. Előzőleg pörköltet készítünk bármilyen húsból (maradék húst is fel lehet használni), amelyet levével együtt húsdarálón ledarálunk. Személyenként 3 dkg gombát megpárolunk egy kevés reszelt hagymás zsíron. A burgonyára egy sor darált húst teszünk, ezt megszórjuk párolt gombával, majd tejföllel meglocsoljuk, azután ismét egy sor tört burgonya hús, gomba, tejföl következik mindaddig, amíg az anyag tart. Az utolsó sor burgonya legyen, amelyét tejföllel és olvasztott zsírral öntünk ' le és reszelt sajttal szórunk be gazdagon, vagy vékony karikára vágott paradicsommal fedünk be és így öntjük le tejföllel. Sütőben világos pirosra sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló