Csokoládétorta diós alappal



Tészta:
6 tojás fehérjéből kemény habot verünk; könnyedén hozzávegyítjük a 6 tojás sárgáját, 18 dkg porcukrot, 18 dkg darált diót és 9 dkg grízes lisztet. Papírral kibélelt tortaformában vagy tepsiben, előmelegített sütőben, lassú tűznél jól átsütjük.

Töltelék:
3 dl tejszín, 10 dkg csokoládé olvasztva és egy zacskó  hidegen keverendő csokoládés pudingpor az előírás szerinti tejmennyiséggel. Külön elkészítjük a pudingot, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és végül a felvert tejszínhabot. Az egészet, végig keverhetjük az elektromos habverővel. Ízlés szerint adhatunk még bele kakaóport is. Ettől keserűbb, de jóval csokisabb íze lesz. 





 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló