Libamáj sütése
Ilyen nyesedék libamájat sikerült beszereznünk, á: 4000 forintér. Van apróbb 3000-ér és tavaly ugyanez fele ennyibe került. Idén úgy volt, hogy elmarad a libamáj, de láttuk a TV-híradóban, hogy szegény franciák a válság miatt nyersen veszik a libamájat hogy így is spóroljanak, ám libamáj kell Karácsonykor - szerintük mindenképpen - mert antidepresszáns hatása van. Ez után szaladtunk el 1/2 kg-ért a csarnokba. Mi persze mindig nyersen vettük. Ki bízná ilyen finom dolog elkészítését másra?
Miért is van Karácsony idején depresszió Ja, a kevés napfény? Ha csak az nem!
...és íme a recept Brüklerné Buday Ellától:
LIBAMÁJ SÜTÉS
Úgy lesz legszebb a sült libamáj, ha előzetesen jól megmossuk és forró vízben 10-15 percig fedő alatt főzzük. Ezalatt kevés libahájat serpenyőben kisütünk. A májat kivesszük a vízből, gyengén megsózzuk, felsőrészével a forró zsírba tesszük, 1-2 percig pirítjuk, majd tálra tesszük és forró zsírral leöntve tálaljuk vagy fagyasztjuk.
A fagyasztás itt nem mélyhűtést jelent, hanem a zsíros dolgok hidegre tételét dermedésig.