Szegényes, diétás de finom tészta





Jó fajta olasz kagylótésztát vegyünk - fél kilót - és főzzük ki annak rendje és módja szerint. Olaj nem megy bele sem a vízbe, sem a leszűrés után! Miközben a tészta fő, vegyünk egy szép nagy sárgarépát, hámozzuk meg és metéljük kockákra. Egy fél póréhagymát szintén karikázzunk! húsdarálóban aprítsuk le a répát és a hagymát, majd sózzuk, borsozzuk és cseppentsünk rá egy gondolatnyi almaecetet. Keverjük össze a tésztával és tálaljuk 4 főre, jó dél-afrikai 13,5%-os veres borral. (Kapható olcsón a kis tesóban). Ez az étel garantáltan 0% zsírt tartalmaz, mégis jobb mint egy békebeli káposztás kocka. A nyers sárgarépa garantálja az immunerősítő hatást, a bors a jó ízt és a tészta a kiegyensúlyozott lelki állapotot. A borról nem is beszélve.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló