Salátaleves és sültkolbász
Salátaleves
Egy  leveskockát 2 dl vízben főzzünk fel és közben egy ½ fej salátát (nem  jég!) felaprítva tegyünk a turmixgépbe (az a jó, ha turmixgépünk jénai  üvegből van). Dobjunk rá egy nagy evőkanál tejfolt és öntsük rá a leves  alapot melegen. Mix és kész! 
Használhatunk  olyan leveskockát is, amit gyógynövény boltban vásárolunk, vagy  bármilyen leves port, amit szeretünk és jónak tartunk. A tejföl helyett  joghurt is mehet bele. Icipici szódabikarbóna (1/4 késhegynyi), jót tesz  a színének. Egyébként is szép zöld marad, mert a saláta gyakorlatilag  nyers benne, és ettől olyan jó az íze is. Azonnal el kell fogyasztani,  mert melegítve már nem ugyanaz.
Sült kolbász, tükörtojás, krumplipüré, csalamádé, házikenyér.
Végül:
Jegeskávé (egy kis vanília fagyi kávéval és tejszínhabbal)

 
