Salátaleves és sültkolbász


Salátaleves

Egy leveskockát 2 dl vízben főzzünk fel és közben egy ½ fej salátát (nem jég!) felaprítva tegyünk a turmixgépbe (az a jó, ha turmixgépünk jénai üvegből van). Dobjunk rá egy nagy evőkanál tejfolt és öntsük rá a leves alapot melegen. Mix és kész!
Használhatunk olyan leveskockát is, amit gyógynövény boltban vásárolunk, vagy bármilyen leves port, amit szeretünk és jónak tartunk. A tejföl helyett joghurt is mehet bele. Icipici szódabikarbóna (1/4 késhegynyi), jót tesz a színének. Egyébként is szép zöld marad, mert a saláta gyakorlatilag nyers benne, és ettől olyan jó az íze is. Azonnal el kell fogyasztani, mert melegítve már nem ugyanaz.





Sült kolbász, tükörtojás, krumplipüré, csalamádé, házikenyér.



Végül:

Jegeskávé (egy kis vanília fagyi kávéval és tejszínhabbal)


 Így készíthetjük a vaníliafagylaltot


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló