Narancsos teasütemény
Hozzávalók:
1,5 csésze kukoricaliszt 
15 dkg vaj  
2/3  csésze liszt
3/4 csésze cukor
2 narancs héja 
1 csapott mokkáskanál só
2 nagy tojás
A mázhoz:
A mázhoz:
1 nagy narancs leve
2/3 csésze cukor
Elkészítés:
Összekeverjük a kukoricalisztet, vajat, cukrot, lisztet, narancshéjat (darálva) és sót. Omlós tésztát kapunk, amihez végül a tojást is hozzáadjuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni. 
190 fokra előmelegítjük a sütőt és egy tepsit kibélelünk barna sütőpapírral. Kis golyókat formálunk a tésztából, amiket korongokká lapítunk szét (5-6 cm átmérőjűre). Maximum 10 percig sütjük, óvatosan, mert hamar megéghet.
Ezután a narancslevet felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. Ezzel megkenjük a kisült kekszeket, minél vastagabban és félretesszük néhány órát száradni. 
Ezután  a narancslevet felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. Ezzel megkenjük a  kisült kekszeket, minél vastagabban és félretesszük néhány órát  száradni. Zárt dobozban egy-két hétig eltartható. 


 
 
Megjegyzések