Narancsos teasütemény




Hozzávalók:

1,5 csésze kukoricaliszt 
15 dkg vaj 
2/3  csésze liszt
3/4 csésze cukor
2 narancs héja
1 csapott mokkáskanál
2 nagy tojás

A mázhoz:

1 nagy narancs leve
2/3 csésze cukor

Elkészítés:

Összekeverjük a kukoricalisztet, vajat, cukrot, lisztet, narancshéjat (darálva) és sót. Omlós tésztát kapunk, amihez végül a tojást is hozzáadjuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni.

190 fokra előmelegítjük a sütőt és egy tepsit kibélelünk barna sütőpapírral. Kis golyókat formálunk a tésztából, amiket korongokká lapítunk szét (5-6 cm átmérőjűre). Maximum 10 percig sütjük, óvatosan, mert hamar megéghet.

Ezután a narancslevet felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. Ezzel megkenjük a kisült kekszeket, minél vastagabban és félretesszük néhány órát száradni. 

Ezután a narancslevet felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. Ezzel megkenjük a kisült kekszeket, minél vastagabban és félretesszük néhány órát száradni. Zárt dobozban egy-két hétig eltartható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló