Maceszgombóc




Ez a kép úgy néz ki, mintha kihűlt és megbőrösödött volna a leves - pedig egyáltalán nem. Frissen, tűz forrón tálalva!

Így készült:


..és folytatás a 4. oldalon:


Unterwéger Irén kézzel írt szakácskönyvéből



"Zsidó laska gombóc" 
Kati szakácsnétól

Egy jó kanál zsírt habosra kavarunk, bele teszünk 3 egész tojást és azzal is keverjük. Egy kis vöröshagymát reszelünk bele, kevés sót és a durvára tört laskát. Reggel keverjük meg, nem nagyon keményre mert megkeményedik. Gombócokat formálunk belőle és marhahús levesben kifőzzük."
 
Előző este is bekeverhetjük és a keménységét úgy tudjuk szabályozni hogy ha véletlenül túl sok maceszt (laskát) aprítottunk bele, akkor pici vizet csepegtethetünk hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló