Lencsefőzelék


Brüklerné Buday Ella, Így főzünk ma c. könyvéből:

Személyenként 10 dkg lencsét megválogatunk és a főzés előtti este hideg vízben beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla és újabb hideg vizet ráöntve feltesszük főzni pici szódabikarbónával, 1 szál babérlevéllel és kevés sóval. Főzhetünk benne füstölt húst vagy füstölt szalonna bőrkét is. Ha puhára főtt, berántjuk. A rántásba kevés reszelt hagymát, késhegynyi pirospaprikát és egy kis mustárt keverünk. Feleresztjük kevés hideg vízzel és úgy öntjük a főzelékbe. Állandó keverés mellett forraljuk fel, hogy csomós ne legyen. Pici sóval, cukorral és ecettel Ízesítjük. Tejföllel tálaljuk.

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Citromos sajttorta (FEMINA)