Krumplileves szerecsendióval
Hozzávalók:
1 kg krumpli
½ lila hagyma
2 ek liszt
3 ek tejfölt
2 ek olívaolaj
só, bors, frissen reszelt szerecsendió
babérlevél
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és feltesszük annyi sós vízben főni, ami bőven ellepi. (Később még jön hozzá víz.) 2-3 babérlevelet beledobunk, amit kiveszünk majd a végén. Közben elkészíthetjük a rántást. A lila hagymát reszeljük bele az olajba és pirítsuk meg kissé. Később adjuk hozzá a lisztet, majd a tejfölt. Hígítsuk fel a rántást bőven hideg vízzel és turmixoljuk össze! Nem csak azért, mert a rántás ritkán sikerül csomómentesre, hanem azért is, hogy a lila hagyma ne legyen látható a levesben. A felhígított rántást keverjük a leveshez, ha szükséges sózzuk még, majd adjunk hozzá őrölt fekete borsot és szerecsendiót. Forraljuk össze és már készen is van!
Megjegyzések