Dinnyesüti

Zsuzsától (mert Márton nap előtt Réka nap van)

Ha ezt egyszer kipróbálom, mint ahogy eddig nem tettem meg, céklával és kicentrifugázott búzával meg spenóttal fogom csinálni. A spenótlébe rögtön, amint kifolyik, szódabikarbónát is tegyünk - esetleg még citromot! Hátha sikerül valami hasonlót alkotni. A pirosnak eleve nem is kell ennyire erős színnek lenni. Addig is ki-ki nyomozhat, velem együtt, hogy milyen természetes ételszínezékeket lehet kapni gyógynövény boltokban.



Hozzávalók: 

25 dkg vaj (a zöld és a piros részekhez)
20 dkg darált háztartási keksz a piros, 30 dkg a zöld részhez
20 dkg dkg porcukor (mindkét részhez 10 dkg)
1 rumaroma
piros és zöld ételszínezék
2-3 tk sárgadinnye likőr
keserű mandulaaroma( a zöld részhez, ízlés szerint)
étcsoki (a magoknak)






Elkészítés: 

Jól összegyúrjuk a piros rész hozzávalóit, majd vizes kézzel 6 db gombócot formázunk belőlük. Ezután a zöldet is összegyúrjuk, amibe ízlés szerint rakhatunk keserűmandula aromát is. A zöld gombócokat nagy, kerek korongokká lapítjuk, s beléjük csomagoljuk a piros, magosokat. Ez a süti a kókuszgolyóhoz hasonló, de legyen kicsit nagyobb annál. Ha elkészült egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy könnyen tudjuk majd cikkekre vágni. A csokiból faragjunk dinnyemagokat és a legvégén díszítsük ezzel a szeleteket! A magokat úgy is elrejthetjük a dinnyébe, hogy eleve belekeverjük a piros tésztarészbe.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló