Burgonyakrokett





Hozzávalók:

2 db héjában főtt burgonya
2 ek. liszt
1 tk só
1 tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A burgonyát melegen meghámozzuk és összetörjük. Hagyjuk kihűlni. Közben a tojást egészben habverővel jó habosra verjük fel! Amint a krumpli kihűlt, minden hozzávalót keverjük össze és hagyjuk egy-két órát állni. Kis koketteket formázzunk belőle, amiket zsemlemorzsába forgatva tálalás előtt bő zsírban vagy olajban kisütünk. 

Tipp: 

erre a célra tartok otthon egy mini fritőzt (olajsütőt), amit még télen is az erkélyre kivezettet árammal működtetek – elkerülve ezzel a lakásban keletkező sült olaj szagot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló