Majonézes-tárkonyos káposzta
Csirkemellfilével
Hozzávalók
Salátához:
25 dkg káposzta, felszeletelve
25 dkg csirkemell filé, csíkokra vágva és vajon megsütve
4-5 db ecetes uborka, felkockázva
1 csésze zöld olivabogyó
1 szál pórhagyma, felkarikázva, kicsit olajon megpirítva
Öntethez:
1 dl tejszín
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál tárkonyecet
1 csapott evőkanál mustár
fél evőkanál méz
1 csapott evőkanál friss, aprított tárkony
só, bors
A felszeletelt káposztát besózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk. Ezalatt elkészíthetjük az öntetet. Miután kicsavartuk a káposztát és elkeverjük a többi hozzávalóval. Végül rá öntjük az öntetet is. Ízlés szerint elkeverjük, vagy leöntve tálaljuk.
Megjegyzések