Hidegtál vacsora 14 főre
Ennek a vacsorának az elkészítése tervezéssel, bevásárlással - munka mellett - 3 napig tartott. Ezért nem készült Blog-bejegyzés az elmúlt három napban.
Pogácsa:
Pogácsa:
Hajtogatott, burgonyás (30 dkg, liszt, 30 dkg zsiradék - főként vaj és minden más maradék zsír a hűtőből, 30dkg héjában főtt és melegen összetört burgonya, 2 csapott teáskanál só, tetejére tojássárgája és reszelt sajt) kicsire szaggatva.
Saláták:
Egy tál vegyes, friss olaszos és egy tál franciasaláta (Fél kg. mélyhűtött franciasaláta-zöldség, 1 db sárgarépa és 1 db burgonya apró kockára vágva és megpárolva, 1 db alma és 4 db csemegeuborka kockára vágva majd megpárolva. Mindez bőven leöntve tartárral.)
Szendvicsek:
2 tálca, az egyik vajon egybesült csirkemell szeletekkel. Három sor, a következő díszítéssel: 1 lilahagyma-bazsalikom. 1 piros paprika-bazsalikom, 1 keménytojás-paradicsom. A másik tálcán pecsenyeliba májából készült pástétom, díszítéssel.
Kenyér:
Francia baguette ( a szendvicsekhez maximum 2 db szükséges, de 4-et vegyünk és kenyérkosárban is adjunk, szeletelve!)
Hidegtálak:
1. Salátalevélen csirkemell, camembert sajt, libamáj.
2. Salátalevélen egyben sült fasírt kemény tojással töltve (fasírtrecept a Kis esti grill darált húsból, amihez hozzáadunk még 1 nyers tojást), csirkemell, aszpikos nyelv sonkával (3 db sertésnyelv, 20 dkg füstölt tarjával együtt főzve, marhahús leveskockával ízesítve. A lezsírozás után a levéből aszpikot készítünk, ebbe a húst visszatesszük. Csak annyi aszpik kell, ami összetartja a húst.
3. Kis méretű sajttál, dióval.
3. Kis méretű sajttál, dióval.
Díszítés: háromszínű paprika, kemény tojás, uborka, petrezselyem
Húsmennyiség a hidegtálakhoz és a szendvicsekhez: 2 egész csirkemell, 70 dkg máj, 50 dkg darált hús, 3 db sertésnyelv, 20 dkg száraz füstölt tarja. Személyenként ez kb. 250 g, ami sok, de nem készíthetünk úgy ételt, hogy ne legyen maradék.
Húsmennyiség a hidegtálakhoz és a szendvicsekhez: 2 egész csirkemell, 70 dkg máj, 50 dkg darált hús, 3 db sertésnyelv, 20 dkg száraz füstölt tarja. Személyenként ez kb. 250 g, ami sok, de nem készíthetünk úgy ételt, hogy ne legyen maradék.
Szószok:
1. Mentás-bazsalikomos paprikaszósz
2. Csípős paprika szósz
3. Tormaszósz
Édesség:
Rozalinda torta, Almatorta, gyümölcstál
Italok:
Pezsgő, bor, ásványvíz
Megjegyzések