Hidegtál vacsora 14 főre




Ennek a vacsorának az elkészítése tervezéssel, bevásárlással - munka mellett - 3 napig tartott. Ezért nem készült Blog-bejegyzés az elmúlt három napban.

Pogácsa:

Hajtogatott, burgonyás (30 dkg, liszt, 30 dkg zsiradék - főként vaj és minden más maradék zsír a hűtőből, 30dkg héjában főtt és melegen összetört burgonya, 2 csapott teáskanál só, tetejére tojássárgája és reszelt sajt) kicsire szaggatva.

Saláták:

Egy tál vegyes, friss olaszos és egy tál franciasaláta (Fél kg. mélyhűtött franciasaláta-zöldség, 1 db sárgarépa és 1 db burgonya apró kockára vágva és megpárolva, 1 db alma és 4 db csemegeuborka kockára vágva majd megpárolva. Mindez bőven leöntve tartárral.)

Szendvicsek:

2 tálca, az egyik vajon egybesült csirkemell szeletekkel. Három sor, a következő díszítéssel: 1 lilahagyma-bazsalikom. 1 piros paprika-bazsalikom, 1 keménytojás-paradicsom. A másik tálcán pecsenyeliba májából készült pástétom, díszítéssel.

Kenyér:  

Francia baguette ( a szendvicsekhez maximum 2 db szükséges, de 4-et vegyünk és kenyérkosárban is adjunk, szeletelve!)

Hidegtálak:

1. Salátalevélen csirkemell, camembert sajt, libamáj.
2. Salátalevélen egyben sült fasírt kemény tojással töltve (fasírtrecept a Kis esti grill darált húsból, amihez hozzáadunk még 1 nyers tojást), csirkemell, aszpikos nyelv sonkával (3 db sertésnyelv, 20 dkg füstölt tarjával együtt főzve, marhahús leveskockával ízesítve. A lezsírozás után a levéből aszpikot készítünk, ebbe a húst visszatesszük. Csak annyi aszpik kell, ami összetartja a húst.
3. Kis méretű sajttál, dióval.
 
Díszítés: háromszínű paprika, kemény tojás, uborka, petrezselyem
 

Húsmennyiség a hidegtálakhoz és a szendvicsekhez: 2 egész csirkemell, 70 dkg máj, 50 dkg darált hús,  3 db sertésnyelv, 20 dkg száraz füstölt tarja. Személyenként ez kb. 250 g, ami sok, de nem készíthetünk úgy ételt, hogy ne legyen maradék.


Szószok:

1. Mentás-bazsalikomos paprikaszósz
2. Csípős paprika szósz
3. Tormaszósz

Édesség:

Rozalinda torta, Almatorta, gyümölcstál

Italok:

Pezsgő, bor, ásványvíz

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló