Hideg, paprikába hempergetett csirkemell


Az egész csirkemell filéket előre és jó alaposan megsózzuk, mert ez vastag és kell hogy beszívja a sót, hogy a belseje se legyen sótlan. Egyenként 3 jó nagy fokhagymagerezddel spékeljük. Kis késsel előre helyet készítünk a fokhagymának.



Olívaolajon átsütjük, közben saját levében pároljuk is vigyázva hogy belseje ne maradjon nyers. Amikor elkészült, szép piros, édes-nemes fűszerpaprikába forgatjuk - bőven. Félretesszük egy lefedett edénybe hűlni. Ilyenkor ízlés szerint még dobhatunk rá aprított bazsalikomot és kis kockákra vágott fokhagymát, de ez elhagyható.





Hidegen vékonyra szeleteljük. Hidegtálat, vagy szendvicseket készíthetünk belőle.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló