Csongrádi tepsis csirke


Hozzávalók: 


1 kg-os csirke, 
8o dkg burgonya, 
1o dkg paradicsom, 
1o dkg füstölt szalonna, 
15 dkg zöldpaprika, 
8 dkg liszt, 
2 tojás. 
2 főtt tojás, 
2 dl olaj, 
3 dl tejföl, 
só.

Elkészítése: 

A csirkét negyedekre vágjuk és besózzuk. Lisztbe, felvert tojásba forgatjuk, és forró olajban kisütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk, akárcsak a tojásokat, a paprikát és a paradicsomot. 1 nagy tepsit füstölt szalonna zsírjával vékonyan kikenünk, majd 1 réteg burgonyával kibéleljük. Ráhelyezzük a paprika és paradicsomszeleteket és meglocsoljuk tejföllel. A rétegezésben a megsütött csirkedarabok következnek, majd tojáskarika, paradicsom és paprikaszeletek. Végül vékony szalonnaszeleteket teszünk rá, és az egészet betakarjuk a maradék burgonyával. Ismét meglocsoljuk tejföllel, és közepes hőmérsékleten megsütjük.

A képen látható receptből kimarad a szalonna, a tojás és a tejföl és a liszt. Ez már nem a "Csongrádi", de egy jó könnyű tepsis csirke. Mindkettőt érdemes kipróbálni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló