Csongrádi tepsis csirke
Hozzávalók:
1 kg-os csirke,
8o dkg burgonya,
1o dkg paradicsom,
1o dkg füstölt szalonna,
15 dkg zöldpaprika,
8 dkg liszt,
2 tojás.
2 főtt tojás,
2 dl olaj,
3 dl tejföl,
só.
Elkészítése:
A csirkét negyedekre vágjuk és besózzuk. Lisztbe, felvert tojásba forgatjuk, és forró olajban kisütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk, akárcsak a tojásokat, a paprikát és a paradicsomot. 1 nagy tepsit füstölt szalonna zsírjával vékonyan kikenünk, majd 1 réteg burgonyával kibéleljük. Ráhelyezzük a paprika és paradicsomszeleteket és meglocsoljuk tejföllel. A rétegezésben a megsütött csirkedarabok következnek, majd tojáskarika, paradicsom és paprikaszeletek. Végül vékony szalonnaszeleteket teszünk rá, és az egészet betakarjuk a maradék burgonyával. Ismét meglocsoljuk tejföllel, és közepes hőmérsékleten megsütjük.
A képen látható receptből kimarad a szalonna, a tojás és a tejföl és a liszt. Ez már nem a "Csongrádi", de egy jó könnyű tepsis csirke. Mindkettőt érdemes kipróbálni!
Megjegyzések