Csípős-savanyú rizssaláta
Hozzávalók:
1 bögre rizs
1 marék savanyú káposzta
3 csípős paprika
1 nagy vajretek
1 fél fej fehér hagyma
1 derezd fokhagyma
almaecet
só
bors
olíva olaj
Elkészítés:
A rizst kétszeres vízben feltesszük főni, pirítás és zsiradék nélkül. Beleaprítjuk a paprikát és a savanyú káposztát (a káposztát is összevágjuk, hogy ne legyen hosszú csíkokban). Míg fő, majd hűl, hámozzuk meg a retket és reszeljük le nagylukú sajtreszelőn – talán káposztareszelő a becsületes neve. Sózzuk és tegyük félre. Apró kockákra vágjuk a hagymát és az összetört fokhagymával együtt rádobjuk a retekre. Ízlés szerint ízesítjük ecettel, borssal és olívaolajjal. Az olaj elhagyható. Amint a rizs kihűlt összekeverjük. Sültek mellé köretnek, vagy önálló ételként is adhatjuk. Olaj nélkül jó a fogyókúrához, egyébként a retek és a hagyma miatt náthára ajánlom. Igazi egészséges étel.
Megjegyzések