Carbonara tészta egyszerűen

Állítólag tojás is menne bele eredetileg, de minek? Ez így tökéletes. Nevezzük is bárminek. Ne mondjátok meg az olaszoknak, hogy nálam ez a Carbonara.

Hozzávalók (6 nagy adaghoz):
700 g penne tészta
150 g szalonna kockára vágva
250 g dagadó, vagy tarja
2-3 dl tejszín
1 nagy hagyma (vagy 1 és 1/2)
1/2 leveskocka
3 nagy gerezd fokhagyma
100 g márványsajt (kék sajt)
150 g reszelt ementáli (vagy Eidami)
kis olaj, só, bors

Elkészítés:

  • A hagymát, kockára vágva, kis olívaolajon feltesszük üvegesre pirítani. Ha kész, beledobjuk szalonna kockákat, majd a húst szintén apróra vágva és 2 gerezd fokhagymát vékony szeletekben. 
  • Amint jól megsült, ráöntjük a tejszínt és beleaprítjuk a márványsajtot. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk és összetörve beledobhatunk még egy fél leveskockát is. A sózásnál számítsuk be hogy a kék-sajt sós! 
  • Egy nagy gerezd fokhagymát összetörve a végén is adjunk hozzá! 
  • A főtt penne tésztával a szószt összekeverjük. 
  • Tálaláskor reszelt sajttal szórjuk (Trappista, Eidami, Ementáli vagy Parmezán).


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló