Besztercei szilva




Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók: 
8 szem érett, magvaváló szilva
8 szelet bacon
1 doboz ringli (legyen 8 db)

A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A ringlit levétől leszűrjük, és a szilvamag helyére teszünk egy-egy félbevágott darabot. A szilvát kissé összenyomjuk, majd egy vékony szelet császárhúsba (szeletelt bacon) tekerjük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel úgy tűzzük meg, hogy szét ne essen. Grillsütő rácsára téve (vagy előmelegített forró sütőben, tepsibe helyezve) megkenjük a ringli olajával, és addig sütjük, amíg a császárszalonna ropogóssá válik. Akkor megfordítjuk, hogy a másik oldala is megsüljön. Pirított zsemleszeletekkel vagy fehér kenyérrel kínáljuk.
Tapasztalatom szerint a fogpiszkálóra, „no pláne” a hústűre semmi szükség. Ha vaskosabb szalonnát vettünk, elég egy fél szeletbe tekerni - akkor rászorulhatunk esetleg a fogpiszkálóra is -, de a vékonyra szeletelt egészben rátekerhető, és szépen összetartja a töltött szilvát. 

A maradék szalonnába frissen szedett és szárításra előkészített csilipaprikát tekertem - hármat egy szeletbe. A szilvával együtt ezt is megsütöttem. 

Sütési idő: nagy fokozaton, 22-25 perc. Ne felejtsük el a forgatást - körülbelül 15 percnél!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló