Tükörtojás, sok-hagymás lecsóval


Személyenként ½ lila és ½ vörös hagymát vegyünk. Ugyancsak mindenkinek 1 paradicsomot, egy tojást és 2 db hosszú-hegyes paprikát készítsünk elő. Kis olíva olajon tegyük fel a felszeletelt hagymát, majd amikor már kicsit összeesett, dobjuk rá a kockára vágott paradicsomot. Sózzuk ízlés szerint és pároljuk fedő alatt a paradicsom levében. Közben a paprikát is vágjuk karikára, majd adjuk hozzá a lecsóhoz. Pároljuk még egy kis ideig és amikor már majdnem kész, csináljunk helyet a tükörtojásoknak és üssük bele. A tojásokat ekkor még külön sózzuk meg, és megint fedjük le! Ha üveg fedőnk van, akkor szerencsések vagyunk, mert rögtön látjuk, ha kész – amikor a tojás teteje opálossá válik.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló