Tükörtojás, sok-hagymás lecsóval




Hozzávalók (1 főre):

1/2 lila hagyma
1/2 vörös hagyma
1 nagy paradicsom, lehámozva
1 piros, erős paprika
kis olíva olaj
1 tojás

Elkészítés:

A hagymát karikára vágva az olajon feltesszük és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, megsózzuk és fedő alatt pároljuk. A paprikát közben karikára vágjuk és ha a paradicsom már elegendő levet eresztet, ezt is rádobjuk és ismét lefedjük. Amikor elkészült a lecsó, kis mélyedést készítünk bele és oda helyezzük a nyers, felütött tojás. Ezt is megsózzuk. lefedjük és ha a tojás teteje már opálos, tálalhatjuk is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló