Tócsni



A burgonyát gyümölcscentrifugán kinyomjuk - a levét ülepítés után meg kell inni, különösen gyomorfekélyre ajánlják - és a krumplihulladékból készíthetjük a remek tócsninkat. Tojást adunk hozzá (1 tojás 2 nagy krumplihoz), de ha van otthon sütésből maradt tojásfehérje, akkor az is bőven megteszi. Sózzuk fűszerezzük ízlés szerint. Grillsütőben, sütőpapíron és teljesen zsírmentesen megsüthetjük. Közben egyszer fordítsuk meg. Kb. 10 perc alatt kész. Fordítás után reszeljünk rá sajtot, vagy háromszög alakúra vágott lapkasajttal díszítsük.

Ha nincs gyümölcscentrifugánk, akkor reszelővel is készíthetjük. Ilyenkor több krumplilé benne marad és ezért érdemes minden 2 db krumplihoz hozzátenni egy ek. graham lisztet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló