Szarvasgombás vajas galuska
10 dkg liszt
1,5 dkg vaj
1 evőkanál szarvasgombás olívaolaj
1 csapott mokkáskanál só
1 tojás
1,5 dkg vaj
1 evőkanál szarvasgombás olívaolaj
1 csapott mokkáskanál só
1 tojás
A hozzávalókat keverjük jól össze és egy-két órára tegyük lefedve a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt teáskanállal szaggassuk a forró levesbe. Körülbelül 10 percig kell főzni, illetve amíg minden galuska feljön a leves színére. Azután lefedve álljon még legalább 5 percig.
Egyszerű, nyári far-hát levesbe tettem. 4 főre 2 farhát, 2 sárgarépa, 2 paradicsom, 1 nagy paprika, 1 vöröshagyma, 2 nagy gerezd fokhagyma, némi egész bors, levesfűszer és tálaláskor 1/2 csokor vágott petrezselyem ment a levesbe. Annyi vízzel főztem, ami éppen ellepte a csontos húst. Éppen 4 nagy tányér leves lett belőle. Mielőtt a galuskát beleszaggattam volna, leszűrtem a levest és amikor elkészült, csak a sárgarépát és a csontról lefejtett húst - természetesen a bőr nélkül - tettem bele vissza.
Megjegyzések