Sajtmártás, húsos raviolihoz
Hozzávalók (4-6 adaghoz):
10 dkg ementáli sajt
5 dkg füstölt sajt
2 tojás sárgája
1-1,5 dl tejszín (szükség szerint a mártás kívánt állagához)
4 dl besamelmártás
só
szerecsendió
bors
Elkészítés:
A sajtot lereszelem, és az elkészített besamelmártáshoz hozzáadom. A tojássárgáját összekeverem a tejszínnel, hozzáöntöm a mártáshoz és fűszerezem.
A besamelmártás a Mártások oldal második receptje.
Ha úgy adódik, hogy spórolnunk kell, kevesebb sajttal is készíthetjük (ezt a mennyiséget összesen, minimum 8 dkg-mal).
Ha úgy adódik, hogy spórolnunk kell, kevesebb sajttal is készíthetjük (ezt a mennyiséget összesen, minimum 8 dkg-mal).
Megjegyzések