Sajtmártás, húsos raviolihoz




Hozzávalók (4-6 adaghoz):

10 dkg ementáli sajt
5 dkg füstölt sajt
2 tojás sárgája
1-1,5 dl tejszín (szükség szerint a mártás kívánt állagához)
4 dl besamelmártás
szerecsendió
bors

Elkészítés:

A sajtot lereszelem, és az elkészített besamelmártáshoz hozzáadom. A tojássárgáját összekeverem a tejszínnel, hozzáöntöm a mártáshoz és fűszerezem.

A besamelmártás a Mártások oldal második receptje.


Ha úgy adódik, hogy spórolnunk kell, kevesebb sajttal is készíthetjük (ezt a mennyiséget összesen, minimum 8 dkg-mal).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló