Gránátalma likőr






  • 7 deciliter tiszta szesz
  • 5 db gránátalma
  • 25 dkg kandírozott narancs és citrom vegyesen
  • 1,5 liter erős mazsolabor (lehet aszú Tokajból, esetleg mediterrán vörös Görögországból, Spanyolországból, Szicíliából vagy Izraelből, de legyen tiszta bor!)
  • Ha meggyszezonban készítjük, meggymagokat is áztassunk benne 10-20 szemet. Meggymagot eltehetünk egész évre, de jól ki kell szárítani, hogy ne penészedjen meg.

A gránátalmát mossuk meg, héjával együtt vágjuk karikákra és a karikákat szétszakítva szedjük ki a gyümölcshússal körülvett magokat. Minél több belső héjat hagyjunk meg a magok mellett, mert az kellemes kesernyés ízt ad majd a likőrnek. Tegyük üvegbe a megtisztított gránátalmát és a kandírozott gyümölcsöt, majd öntsük rá a tiszta szeszt. Természetesen legalább 2 hétig, lehetőleg napon hagyjuk állni, majd azután leszűrjük. Hígítsuk a megadott mennyiségű édes borral

Ez nem csak likőr lesz, hanem egy gránátalma tinktúra is -  ízesítve. A tinktúra növényi anyagok alkoholos kivonata. Ez a likőr magában fogja hordozni a gránátalma legtöbb gyógyító és egészségmegőrző hatását. Mértékkel fogyasszuk - még ha nagyon finomra sikerül is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló