Medvehagymás spagetti






4 főre főzzünk ki 50 dkg spagettit. Ha leszűrtük, tegyünk rá két púpozott evőkanál medvehagymás pestot és két csapott mokkáskanál (vagy két késhegynyi) római köményt. Jól keverjük össze, hogy az olajos pesto teljesen átjárja a tésztát és a római kömény is egyenletesen ízesítse. Sózni nem kell, mert sós volt a tészta főző leve és elég sós a pesto is. Tehetünk rá reszelt sajtot, de anélkül is kitűnő. 


A medvehagymás pestot mandulával, sóval olíva olajjal készítettem tavasszal. Nagyon sokáig eláll. Szárított parmezánt lehet bele tenni, de elhagyható. A következő medvehagyma szezonig mindenképpen. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló