Lemon pie


"A citrom"

Hozzávalók

Az alaphoz:

kb. 12 dkg vaj,
30 dkg darált zabkeksz,
1 db tojás fehérje

A krémhez:

3 citrom (vagy 4 lime) leve,
2 dl sűrített tej,
egy dl sűrű joghurt.
(A citrom helyett használhatunk 1,5 dl angol jellegű narancs jam-et, ebben az esetben sütinket Orange pie-nak nevezzük)

A habcsók(meringue) borításhoz:

3 db tojás fehérje és
15 dkg porcukor

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszet és egy tojás fehérjét habbá verve majd belenyomkodjuk egy kb. 20 cm átmérőjű tűzálló tál aljába, és amennyire tudjuk, fel az oldalára. (A keksznek annyira kell nedvesnek lennie a vajtól és a tojástól, hogy amikor összenyomjuk, ne essen szét). Ezt a tésztát, amit kéregnek is neveznek, előmelegített sütőben enyhén megsütjük. Lassú tűzön max. 10 percig. A citrom levét összekeverjük a sűrített tejjel és a joghurttal és ráterítjük a félig megsült kéregre. Kb. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. A másik 3 tojás fehérjét közben 15 dkg porcukorral, kemény habbá verjük, rásimítjuk a torta tetejére, visszatesszük a sütőbe és lassú tűzön addig sütjük míg aranybarna lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Citromos sajttorta (FEMINA)