Lemon pie
Az alaphoz: 
kb. 12 dkg vaj, 
30 dkg darált zabkeksz, 
1 db tojás fehérje 
A krémhez: 
3 citrom (vagy 4 lime) leve, 
2 dl sűrített tej, 
egy dl sűrű joghurt. 
(A citrom helyett használhatunk 1,5 dl angol jellegű narancs jam-et, ebben az esetben sütinket Orange pie-nak nevezzük) 
A habcsók(meringue) borításhoz:
3 db tojás fehérje és 
15 dkg porcukor 
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszet és egy tojás fehérjét habbá verve majd belenyomkodjuk egy kb. 20 cm átmérőjű tűzálló tál aljába, és amennyire tudjuk, fel az oldalára. (A keksznek annyira kell nedvesnek lennie a vajtól és a tojástól, hogy amikor összenyomjuk, ne essen szét). Ezt a tésztát, amit kéregnek is neveznek, előmelegített sütőben enyhén megsütjük. Lassú tűzön max. 10 percig. A citrom levét összekeverjük a sűrített tejjel és a joghurttal és ráterítjük a félig megsült kéregre. Kb. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. A másik 3 tojás fehérjét közben 15 dkg porcukorral, kemény habbá verjük, rásimítjuk a torta tetejére, visszatesszük a sütőbe és lassú tűzön addig sütjük míg aranybarna lesz.

 
 
Megjegyzések