Köret maradék

Az "Így főzünk ma" c. szakácskönyv MARADÉKOK fejezetéből 




A rizs köretet töltelékekhez és lerakott ételekhez használhatjuk igen jól. Készíthetünk belőle rizs krokettot (lásd Köreteknél). Paradicsom és zöldséglevesekre betétként is használhatjuk. Pirított darából és tarhonyából levest készíthetünk, természetesen  csont lével, vagy Yestorral ízesítve (lásd Rántott leveseknél). Az angolosan készített zöldség köretekből zöldséglevest, finomfőzeléket állíthatunk elő. De felhasználhatjuk a különböző rizottókhoz is. A nem zsírban sült burgonyát felmelegítés után áttörhetjük, és krokettot készíthetünk belőle. Nagyon jó gránátos kockát is készíthetünk megmaradt burgonya köretből (lásd Főtt tésztáknál).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló