Kétféle paradicsomsaláta




I.
A szép érett almaparadicsomokat szűrőkanállal forró vízbe mártjuk és héját lehúzzuk. Karikákra vágva, rétegesen salátás tálra rakjuk. Minden sort hajszál vékony vöröshagymaszeletekkel borítunk be és gyengén megsózunk. Hagyma helyett apróra vágott metélőhagymával is megszórhatjuk. Ecetes, sós és cukros vízzel leöntjük. Tálaláskor egy-két kanál olívaolajat öntünk rá és tetejét megszórjuk törött borssal.


II.
A szép érett paradicsomokat szűrőkanállal forró vízbe mártjuk és lehéjazzuk, majd szép vékony karikákra. vág­juk. Soronként kicsit megsózzuk. Sűrű tartármártással leöntjük, kevés apróra metélt fejes salátával vagy madár­salátával díszítve tálaljuk 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló