Ikra leves

(Szentkirályi Stefitől) Skublicsné Unterwéger Irén (Ini) kézzel írt szakácskönyvéből



Fehér babot jól megfőzünk és szitán átpasszírozzuk. Ha sűrű, kevés vizet öntünk hozzá és ebben az ikrát megfőzzük. Vékonyra szelt répát és petrezselymet kevés zsírban megdinsztelünk, és ezt is a levesbe főzzük. Babérlevelet, egy pár szem magyarborsot és hagymát teszünk bele, és végül ecetet és tejfölt. Pirított zsemlyekockával tálaljuk. 

Tapasztalat (2014-ben):
Ez egy tipikusan olyan leírás, amit valaki magának írt, aki egyébként jól tudja hogy hogyan kell elkészíteni. Például én félreértettem valamit. Az ikrát nem eloszlatva - pl. botmixerrel vagy hasonlóval - kell belefőzni hanem csakis nagy darabokban. Különben olyan lesz mintha homokot szórtunk volna a levesbe.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló