Gyömbéres zöldségleves (4 főre)

Hozzávalók:

2 nagy sárgarépa 
1 nagy fej hagyma 
1 diónyi gyömbérdarab meghámozva és bevagdosva 
3 paradicsom lehámozva 
6 nagy gerezd fokhagyma 
2 zöldpaprika 
kis olíva olaj, 
só só helyett lehet gyógynövényboltban vásárolt leveskocka 


Elkészítés: 

A répát és hagymát karikára vágva megfuttatjuk az olíva olajon, majd hozzáadjuk a többi zöldséget. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje - ne legyen túl vizes. Ha elfőtte a levét, éppen csak annyi vizet öntsünk bele hogy 4 adag levest kapjunk.  Addíg főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A gyömbért a végén vegyük ki belőle.

Schöberlit adhatunk hozzá, levesbetétnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

5. A gulyásleves (kb.10 főre)

Mák muffin

Montenegrói útibeszámoló